Cykelvägen – fröjd och lycka

cykelvägen_med text

I bland överträffar verkligheten dikten, det blir bättre än vad man hade kunnat tro. I Glommen är vi otroligt glada över vår nya gång- och cykelväg som sträcker sig cirka 4,5 kilometer från rondellen vid Långavekaskolan bort till krysset i södra Olofsbo. Som en del i Kattegattsleden gör den det möjligt för oss Glommabor, och våra turister, att trampa hela vägen in till Falkenberg.
Kan ni tänka er vilken lycka!

Men cykelvägen är dessutom ett kvitto på hur bra det blir när myndigheter och föreningar samarbetar och lyssnar på varandra.

Från början var det meningen att denna del av Kattegattsleden skulle dras genom Olofsbo och ner till stranden där. Glommaborna skulle helt enkelt få använda sig av vägen förbi fyren och ansluta till cykelvägen i Olofsbo.

Men Samhällsföreningen protesterade högt och representanterna för Kattegattsleden lyssnade. Tillsammans hittade vi en annan lösning som gynnade alla.

Sedan invigningen den 6 juni i år kan man se glada cyklister, hurtiga löpare, motionärer med stavar, på rullskidor eller inlines som tar sig fram och tillbaka på cykelvägen. Ett mycket lyckligt slut, helt enkelt, och en glädje för oss Glommabor. Tack alla som bidrog!

Glommens Samhällsförening
Ordförande  Göte Johansson

 

Publicerad i HN 25 juli 2015 under Åsikter/Ordet är fritt
Länk till artikel i HN