Återvinningsstationen – Ny och tillfällig plats i Glommen

På tillfällig plats 2021-11-25

Uppdatering: 2022-03-28
Återvinningsstationen är åter igen tillfälligt flyttad till en ny plats och är nu uppställd nere i Glommens hamn

Vi blev alla i Glommen tagna på sängen när vår återvinningsstation från ena dagen till den den andra var bortplockad.. utan att Vi Glommabor blivit informerade. Som ett stort hån mot oss satt där istället skyltar som hänvisade oss till att köra in till Falkenberg för att återvinna vårt papper, plast, flaskor mm.. Frågan är hur Falkenbergskommun och de ansvariga för genomförandet och bortplockningen av återvinningsstationen tänkte här när det gäller miljöaspekter…. om de nu tänkte överhuvudtaget.

Man kan ju tycka att de ansvariga för det nya bostadsområdet i Långaveka som tvingat fram byggandet av en rondell på platsen där ÅV-stationen stod, borde ha tagit sitt ansvar och ordnat med en ny tillfällig plats för återvinningsstationen… eller i alla fall tillsammans med FBG kommun tagit kontakt med föreningarna i Glommen för en diskussion innan det skedde… men icke..

Genom ett samarbete mellan Jonas Karlsson från Glommens IF och Magnus Runeson från Glommens Samhällsförening har det nu efter flera veckors stångande med Falkenbergs kommun, ansvariga avdelningar och företag, äntligen blivit en tillfällig lösning.
Glommens IF upplåter sin parkering vid idrottsplatsen för uppställning av en tillfällig återvinningsstation fram till början av Februari. 2022.

Återvinningsstationen kommer från och med på kvällen den 25 November att finnas uppställd på parkeringen på Glommens IP.

Så nu kan vi Glommabor äntligen återigen ta vårt ansvar för miljön och en kommande framtid, genom att ta oss en mycket kortare stäcka än FBGs kommuns tidigare föreslagna resväg.

Här står nu ÅV-stationen på Parkeringen vid Glommens IP