Lyckad Julmarknad i vinterstormen

I Lördags förmiddag fick Samhällsföreningen snabbt ta beslutet att flytta årets julmarknad , från att vara i fiskebodarna nere vid hamnen , till att istället genomföras i Glommens Bygdegård.Julmarknad2015_Bygdegården_HNbild

Det blåste o regnade rejält med vindbyar över 20m/s, så det var egentligen inte så mycket att välja på om julmarknaden skulle undvikas att bli inställd. Tack vare några inblandade  utställare spreds ryktet snabbt via Facebook om de ändrade planerna.

Jul marknaden startade Kl:14:00 och Glommaborna strömmade in tills att hela bygdegården var fylld till bristningsgränsen. Det såldes hembakat, glögg, pepparkakor, korv, potatis, grönkål, morötter, Äpple glögg , julväxter, marsipangrisar, tyger o dukar, broderat, smycken…..ja listan kan göras hur lång som helst..

Tomten var på plats och samlade in 27 st önskelistor där det önskades lego, lasersvärd, dockor, starwars prylar, nerfs, traktorer, mm…mm… Tomten lär få det körigt innan jul med att hinna snickra ihop allt i sin tomteverkstad.
(bara att lista ut vad alla konstiga namn på prylarna är,  lär va ett uppdrag i sig)

Till årets Glommabo röstades fram Jonas Andersson  ”Bossmans/Båtmans – Jonas”.
Av totalt 118 st röster fick Jonas 44 st.

 

Hallands Nyheter var på plats.

Julmarknad2015_Tomten_Ebba_HNbild2

Text urklipp från Hallands Nyheter 2015-12-06

I Glommen strömmar hundratals besökare till samlingslokalen. Här finns det fiskdamm, poängpromenad, tomte som tar emot önskelistor och lotterier i långa banor. Egentligen skulle julmarknaden ha hållits i hamnen, men i lördags morse togs beslutet att flytta in hela arrangemanget i samlingslokalen.– Det blåste halv storm, det gick bara inte att ha julmarknaden där, säger samhällsföreningens ordförande Göte Johansson. Det är dags för honom att presentera Årets Glommabo. Det blir Jonas Andersson som får utmärkelsen för att han alltid är glad och bryr sig om allt och alla och hjälper till så fort han får tillfälle. Han är en av de få invånare i Glommen som inte kommit till samlingslokalen.

Länk till HN -Inget kan stoppa julen